Raden & Staten bijeenkomst

De partners van De Nieuwe Afsluitdijk hechten er waarde aan om de Raden- en Statenleden van de betrokken overheden te informeren over de stand van zaken van alle projecten en plannen op de Afsluitdijk. Tijdens de informatiebijeenkomst op 4 juni wordt u bijgepraat over de projecten en plannen op de Afsluitdijk.

Afbeelding

Een informatieve bijeenkomst te worden over de ontwikkelingen en projecten op de Afsluitdijk. De afgelopen periode is er al hard gewerkt aan het vernieuwen van de Afsluitdijk. Zo is op 22 maart het Afsluitdijk Wadden Center geopend, wat inmiddels al meer dan 10.000 bezoekers heeft mogen ontvangen. Na jarenlange voorbereidingen heeft Rijkswaterstaat 16 maart jl. het project Afsluitdijk gegund aan de combinatie Levvel, bestaande uit o.a. BAM, Van Oord en Rebel. De definitieve plannen worden tijdens de bijeenkomst aan u gepresenteerd. Daarna praten wij u bij over de voortgang van de projecten van De Nieuwe Afsluitdijk, zoals de Vismigratievier, het verbreden van de sluis bij Kornwerderzand en de voortgang van het Living Lab ‘Energiedijk’.

Na afloop van het informatieve deel krijgt u de mogelijkheid een exclusief bezoek te brengen aan het nieuwe Afsluitdijk Wadden Center. Tot slot bieden wij u een warme maaltijd aan.  

Programma

16.00 uur – 16.15 uur   
Ontvangst in de Lorentz zaal in het Afsluitdijk Wadden Center met koffie/thee

16.15 uur – 17.45 uur   
Start plenair programma:

  • Presentatie plannen versterking Afsluitdijk door aannemerscombinatie Levvel 
  • Presentatie voortgang projecten De Nieuwe Afsluitdijk door Tjalling Dijkstra

17.45 – 18.30 uur                   
Op eigen gelegenheid kunt u een bezoek brengen aan de expositie en is er ruimte om vragen te stellen aan alle aanwezige projectleiders. Zij kunnen u inhoudelijk bijpraten over alle ontwikkelingen. Zie de plattegrond. 

18.30 uur                          
Warm buffet. Indien u dieetwensen heeft doorgegeven dan houden wij hier rekening mee. 

19.30 uur
Einde.
                   
Locatie
Afsluitdijk Wadden Center – Afsluitdijk 1c, 8752 TR Kornwerderzand
Volg de aanwijzingen op de verkeersborden. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid op de parkeerterreinen voor het Afsluitdijk Wadden Center. 

Aanmelden

U kon zich tot 25 mei 2018 aanmelden.

Voor vragen kun u contact opnemen met het secretariaat van De Nieuwe Afsluitdijk door te mailen of bellen naar 058 – 292 5820.
Indien u onverhoopt niet aanwezig kunt zijn dan stellen wij het zeer op prijs dat u zich afmeld door te mailen naar bovengenoemde emailadres.