Waddenpoort Den Oever

Den Oever ligt pal aan de Afsluitdijk en grenst aan de Wadden­zee­ en het IJsselmeer­. Hierdoor is Den Oever zowel de noor­delijke toegang tot Noord-Holland als een poort naar de Wad­den­­zee. Om dit unieke gebied op de kaart te zetten heeft de gemeente Hollands Kroon besloten het gebied aan­trek­kelijker te maken. Als on­der­deel van De Nieuwe Afsluitdijk heeft het project als doel de eco­­no­mie en recreatie in en om Den Oever te ontwikkelen.

Afbeelding

Wat is het?

Waddenpoort Den Oever is één van de vele verhalen waarmee we de Afsluitdijk nieuw leven inblazen. Om het dorp Den Oever een impuls te geven hebben we een plan vastgesteld met de titel ‘koersdocument Waddenpoort Den Oever’. Dit plan beschrijft vijf onderdelen die aangepakt worden in Den Oever.

Onder elk onderdeel valt een aantal deelprojecten. Deze worden in de periode tot 2020 uitgewerkt. U vindt ze in het schema hieronder. Bij alle deelprojecten zoeken we naar een goede balans tussen de visserij- en (nautische) industrie én het toerisme/recreatie.

Schematische weergave van de deelprojecten van Waddenpoort Den Oever

Schematische weergave van de deelprojecten van Waddenpoort Den Oever

Partners

afsluitdijk_blokje

Dit project valt onder regie van De Nieuwe Afsluitdijk.

 

 

Deelnemende partners