Off Grid Test Centre

Bij Den Oever wordt gestart met het opzetten van een testcentrum voor het testen van zelfstandige duurzame energienetwerken, zo genaamde Off Grid Energy Systems. Deze systemen zijn in staat om de vraag naar elektriciteit te voldoen met duurzame energiebronnen uit de omgeving zonder aansluiting op het openbare elektriciteitsnet.

Afbeelding

Partners

Partners overzicht

PartnerWerkzaamheden
MPower
MPower

MPower is het bedrijf dat is voortgekomen uit 130Renewables. MPower is daarmee de initiatiefnemer van het Off Grid Test Centre. MPower gaat de systemen en oplossingen vanuit het test centrum vermarkten.

Wind Energy Solutions
Wind Energy Solutions

Wind Energy Solutions (WES) is inmiddels een wereldspeler in het segment van middelgrote windturbines in de range van 50-250 kW.

ZON Energie
ZON Energie

ZON Energie brengt haar ESCO formule in: energiedienstverlening van initiatief tot en met exploitatie.

Tocardo
Tocardo

Tocardo levert bewezen betrouwbare vrije stroom turbines die als eerste ter wereld commercieel toepasbaar zijn.

Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord
Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord

Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord (ONHN) is als facilitator betrokken bij de realisatie en uitrol van verduurzaming Waddeneilanden. Ook brengt zij haar expertise in van publiek-private financiering alsmede ondersteuning op gebied van economische groeidoelstellingen in de regio Noord-Holland Noord.

Tidal Testing Centre
Tidal Testing Centre

Tidal Testing Centre draagt bij aan het realiseren en gebruik van het Off Grid Energy Systems enerzijds middels haar netwerk en anderzijds door haar expertise op het gebied van beheer en testsites.

De Nieuwe Afsluitdijk
De Nieuwe Afsluitdijk