Afsluitdijk Wadden Center

Het Afsluitdijk Wadden Center is de locatie waar (buitenlandse) toeristen het verhaal van onder andere  Unesco Werelderfgoed Waddenzee, de wereldunieke Vismigratierivier, het IJsselmeergebied en de ontwikkelingen op en rond de Afsluitdijk kunnen beleven. Door de ontwikkeling van een toeristische toegangspoort op de Afsluitdijk wordt de toeristisch-economische structuur versterkt.

 

Nog

3

dagen

Afbeelding

Wat is het?

Bij Kornwerderzand staat sinds kort het Afsluitdijk Wadden Center. Hier vertellen we vanaf 24 maart a.s. het verhaal van het UNESCO Werelderfgoed De Waddenzee, de Vismigratierivier, de vernieuwde, toekomstbestendige Afsluitdijk en het IJsselmeer. Het Afsluitdijk Wadden Center beperkt zich niet tot een traditioneel gebouw met daarin een informatiecentrum. Het is een totaalbeleving met daarin onderdelen die Kornwerderzand en de Afsluitdijk tot een bezienswaardigheid maken.

Startpunt voor breder bezoek

Het Afsluitdijk Wadden Center is het startpunt voor een bezoek aan het Kazemattenmuseum, de mogelijk verruimde schutsluizen, de te renoveren spuisluizen en de mogelijk te realiseren Vismigratierivier. In de aanloop naar Leeuwarden-Fryslân, Culturele Hoofdstad 2018 is Kornwerderzand bovendien één van de belangrijkste poorten naar Fryslân.

Ontwikkelingen faciliteren

De Nieuwe Afsluitdijk wil initiatieven – publiek en privaat – die gerelateerd zijn aan het verhaal van de Afsluitdijk faciliteren. Dit betreft verhalen over onder meer de ontstaansgeschiedenis van de dijk, de Vismigratierivier, zoet-zout, UNESCO Waddenzee en het IJsselmeer. De ontwikkeling van niet-Afsluitdijk gerelateerde concepten faciliteren we in het achterland (de halters). Dit zijn de gebieden waar de Afsluitdijk in Noord-Holland en Friesland weer aanlandt. Denk hierbij aan het op de Strip te ontwikkelen centrum in Den Oever en de huidige (maritieme) initiatieven in de Willemshaven te Harlingen.

Partners

afsluitdijk_blokje

Dit project valt onder regie van
De Nieuwe Afsluitdijk

Volg de werkzaamheden

update

Zien wat er gebeurt? Regelmatig maakt onze fotograaf een rondje over de bouw. Bekijk de foto’s in ons online album.
Nieuwste foto’s: 23 november 2017