Afsluitdijk Wadden Center

Het Afsluitdijk Wadden Center is de locatie waar (buitenlandse) toeristen het verhaal van onder andere  Unesco Werelderfgoed Waddenzee, de wereldunieke Vismigratierivier, het IJsselmeergebied en de ontwikkelingen op en rond de Afsluitdijk kunnen beleven. Door de ontwikkeling van deze toeristische toegangspoort op de Afsluitdijk wordt de toeristisch-economische structuur versterkt.

 

Afbeelding

Wat is het?

Het project Afsluitdijk Wadden Center is gereed. Bij Kornwerderzand kunt u sinds kort dit beleefcentrum bezoeken. In het centrum wordt het verhaal verteld van UNESCO Werelderfgoed De Waddenzee, de Vismigratierivier, de vernieuwde, toekomstbestendige Afsluitdijk en het IJsselmeer. Het Afsluitdijk Wadden Center is meer dan een traditioneel gebouw met daarin een informatiecentrum. Het is een totaalbeleving met daarin onderdelen die Kornwerderzand en de Afsluitdijk tot een bezienswaardigheid maken!

Startpunt voor breder bezoek

Het Afsluitdijk Wadden Center is het startpunt voor een uitgebreider bezoek aan Kornwerderzand, zoals het Kazemattenmuseum, de mogelijk verruimde schutsluizen, de te renoveren spuisluizen en de nog te realiseren Vismigratierivier. In de aanloop naar Leeuwarden-Fryslân, Culturele Hoofdstad 2018 is Kornwerderzand bovendien één van de belangrijkste poorten naar Fryslân.

Ontwikkelingen faciliteren

De Nieuwe Afsluitdijk wil initiatieven – particulier en openbaar – die gerelateerd zijn aan het verhaal van de Afsluitdijk mogelijk maken. Dit betreft verhalen over onder meer de ontstaansgeschiedenis van de dijk, de Vismigratierivier, zoet-zout, UNESCO Waddenzee en het IJsselmeer. Met de komst van het Afsluitdijk Wadden Center is een eerste belangrijke stap hierin gezet.
De ontwikkeling van niet-Afsluitdijk gerelateerde concepten faciliteren we in het achterland (de halters). Dit zijn de gebieden waar de Afsluitdijk in Noord-Holland en Friesland weer aanlandt. Denk hierbij aan het op de Strip te ontwikkelen centrum in Den Oever en de huidige (maritieme) initiatieven in de Willemshaven te Harlingen.

Partners

afsluitdijk_blokje

Dit project valt onder regie van
De Nieuwe Afsluitdijk

Openingstijden

egbertdeboer.com 20180226 DSC01060LR

Open op maandag t/m zondag
van 10:00 tot 18:00 uur.

 

Kom ontdekken, beleven en genieten in het
Afsluitdijk Wadden Center!