Opening Icoon Afsluitdijk


Grootschalige design & innovatie tentoonstelling van 17 november t/m 21 januari na zonsondergang

Wat kun je er beleven?

Stap in je auto en rijd op Kornwerderzand of Den Oever door de LICHTPOORTEN en breng zelf de monumentale heftorens tot leven. Bekijk de dansende lichtlijnen van WINDVOGEL, een slimme vlieger die energie opwekt. En bezoek GLOWING NATURE, een interactieve en mysterieuze ervaring met levende lichtgevende algen. Een bezoek aan de 32-kilometer lange, unieke Nederlandse dijk is nóg spannender, dankzij het werk van de wereldberoemde Nederlandse ontwerper Daan Roosegaarde.

Tijdens de tentoonstelling is ook de film ‘Icoon Afsluitdijk’ van Felix Kops te zien over de ontwikkeling van de concepten.

  

Lichtpoort

Glowing Nature

Masterclass zaterdag 18 november
Op zaterdag 18 november is er van 17.00 uur tot 18.30 uur een speciaal openingsprogramma in het Icoon Paviljoen met een masterclass van o.a. Daan Roosegaarde. Deze avond is – net als alle andere activiteiten – gratis voor iedereen. Aanmelden vooraf is wel noodzakelijk in verband met de beschikbare plekken. Kijk hiervoor op www.icoonafsluitdijk.nl.

 

Praktische informatie

De ontwerpen zijn van 17 november tot met 21 januari na zonsondergang voor iedereen gratis te zien.

LICHTPOORT en WINDVOGEL bekijk je gewoon vanuit je eigen auto. GLOWING NATURE is te bezoeken in Kazemat VII van het Kazemattenmuseum.

De openingstijden van WINDVOGEL en GLOWING NATURE zijn afhankelijk van de onvoorspelbare natuur. Check voor vertrek daarom voor de zekerheid de openingstijden

 

Windvogel