Afsluitdijk Wadden Center volgens planning opgeleverd

Bouwgroep Dijkstra Draisma heeft 20 december 2017 het Afsluitdijk Wadden Center volgens planning opgeleverd aan opdrachtgever provincie Fryslân. Dit betekent dat het gebouw nu gereed is. De komende tijd wordt nog doorgewerkt aan de inrichting. De officiële opening van het Afsluitdijk Wadden Center is op donderdag 22 maart.

“We zijn weer een stap dichterbij de opening. Er moet nog veel gebeuren voor we klaar zijn om het publiek te ontvangen, maar in maart staat hier een prachtig centrum waar bezoekers uit binnen- en buitenland de verhalen rondom de Afsluitdijk en de Wadden kunnen beleven” aldus een tevreden gedeputeerde Klaas Kielstra.

Bouw geheel volgens planning

Dirk Jan de Rouwe van Bouwgroep Dijkstra Draisma, “Het is voor ons bijna jammer dat zo’n uniek project op zo’n bijzondere plek klaar is. In samenwerking met GEAR architecten hebben we tijdens de bouw regelmatig rondleidingen mogen geven, onder andere aan omwonenden en scholen. Dat iedereen er straks naar toe kan, is natuurlijk waar we al die weken samen naartoe hebben gewerkt. Het is een paradepaardje voor de provincie, maar ook voor onszelf”.

Opening maart 2018

Exploitanten Bert Kranendonk en Theo op de Hoek nemen vanaf januari de inrichting voor hun rekening. Op 22 maart 2018 is de officiële opening van het Afsluitdijk Wadden Center, vanaf 24 maart is het centrum open voor het publiek.

Afsluitdijk Wadden Center

In het Afsluitdijk Wadden Center krijgen bezoekers een totaalbeleving van de Afsluitdijk. Beelden en beleving vertellen hier het verhaal van de geschiedenis en toekomst van de dijk, de Vismigratierivier, UNESCO Werelderfgoed Waddenzee en het IJsselmeer. Doel van het project is het versterken van de toeristisch-economische structuur door ontwikkeling van de Afsluitdijk, als belangrijke toeristische toegangspoort voor Fryslân en Noord-Holland. Naar verwachting trekt het centrum straks 60 tot 100 duizend bezoekers per jaar.

Financiering

Provincie Fryslân is initiator, opdrachtgever en hoofdfinancier van het project. Daarnaast financieren Waddenfonds, Rijkswaterstaat, gemeente Súdwest-Fryslân, de Nationale Postcode Loterij en de exploitanten Kranendonk en op de Hoek mee.

Nieuwsarchief