Hinder

Hier vindt u meer informatie over de mogelijke hinder die u kunt ondervinden op en rondom de Afsluitdijk. Voor vragen over werkzaamheden of hinder op de Afsluitdijk kunt u contact opnemen met Rijkswaterstaat.

Afbeelding

Alle actuele hinder kunt u ook vinden op van A naar Beter.

Wegverkeer

A7 Afsluitdijk: vervangen asfalt en vangrails van 30 april tot 15 juni 2018

Rijkswaterstaat voert van maandag 30 april tot vrijdag 15 juni 2018 wegwerkzaamheden uit op de Afsluitdijk. Op diverse locaties wordt van de snelweg A7 de asfaltdeklaag vervangen en de vangrails gerepareerd. De werkzaamheden worden overwegend overdag uitgevoerd van maandag tot en met donderdag. Weggebruikers moeten in beide richtingen rekening houden met een extra reistijd die kan oplopen tot 10 minuten.

Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren, worden weggebruikers met aangepaste snelheid langs de werkzaamheden geleid. Ook is er sprake van versmalde rijstroken. Op 3 dagen is over een lengte van circa 5 km één rijstrook per rijrichting beschikbaar:

  • Donderdag 3 mei tussen 07.00 uur en 20.00 uur bij Den Oever
  • Woensdag 13 juni tussen 07.00 uur en 20.00 uur bij Kornwerderzand
  • Donderdag 14 juni tussen 07.00 uur en 20.00 uur bij Den Oever

Langzaam verkeer (zoals fietsers) en de scheepvaart ondervinden geen hinder van de werkzaamheden. Weggebruikers worden door middel van gele borden en tekstkarren op de werkzaamheden geattendeerd. Bij onvoorziene omstandigheden kunnen werkzaamheden worden uitgesteld.

 

Scheepvaart

Er is momenteel geen geplande hinder voor scheepvaart

 

Voor vragen over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met Rijkswaterstaat door te bellen naar 0800 – 8002 of door het contactformulier in te vullen.