Hinder

Hier vindt u meer informatie over de mogelijke hinder die u kunt ondervinden op en rondom de Afsluitdijk. Voor vragen over werkzaamheden of hinder op de Afsluitdijk kunt u contact opnemen met Rijkswaterstaat.

Afbeelding

Alle actuele hinder kunt u ook vinden op van A naar Beter.

Wegverkeer

Bouwconsortium Levvel (BAM, Van Oord en Rebel) werkt in opdracht van Rijkswaterstaat aan de versterking van de Afsluitdijk. Levvel treft voorbereidingen voor de start van de werkzaamheden waaronder het inrichten van meerdere werkterreinen. Voor de inrichting van een werkterrein bij Kornwerderzand wordt het dagrecreatieterrein (de zogenoemde camperplaatsen) afgesloten van 1 februari 2019 tot 2023 (de hele duur van de werkzaamheden aan de Afsluitdijk). De aanlandsteiger/laad- en loswal is in deze periode alleen beschikbaar voor de nood- en hulpdiensten. Op het terrein is vanaf 1 februari 2019 een wegsleepregeling van kracht.

Parallelweg A7 Waddenzeezijde gedeeltelijk afgesloten

Van 1 februari tot en met oktober 2019 wordt tussen Kornwerderzand en de Friese kust de buitenbekleding van de Afsluitdijk aan Waddenzeezijde vervangen. Ook wordt hier de kruin van een deel van de dijk verhoogd. Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren, wordt de parallelweg langs de A7 aan Waddenzeezijde tussen het viaduct bij Zurich en de afrit Kornwerderzand afgesloten voor al het verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de parallelweg langs de A7 aan IJsselmeerzijde. De bushalte ter hoogte van Kornwerderzand blijft beschikbaar.

 

Scheepvaart

Er zijn momenteel geen geplande werkzaamheden die hinder veroorzaken voor de scheepvaart.

 

Voor vragen over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met Rijkswaterstaat door te bellen naar 0800 – 8002 of door het contactformulier in te vullen.