Hinder

Hier vindt u meer informatie over de mogelijke hinder die u kunt ondervinden op en rondom de Afsluitdijk. Voor vragen over werkzaamheden of hinder op de Afsluitdijk kunt u contact opnemen met Rijkswaterstaat.

Afbeelding

Alle actuele hinder kunt u ook vinden op van A naar Beter.

Wegverkeer

Dagrecreatieterrein Kornwerderzand gesloten

Bouwconsortium Levvel (BAM, Van Oord en Rebel) werkt in opdracht van Rijkswaterstaat aan de versterking van de Afsluitdijk. Levvel treft voorbereidingen voor de start van de werkzaamheden waaronder het inrichten van meerdere werkterreinen. Voor de inrichting van een werkterrein bij Kornwerderzand wordt het dagrecreatieterrein (de zogenoemde camperplaatsen) afgesloten van 1 februari 2019 tot 2023 (de hele duur van de werkzaamheden aan de Afsluitdijk). De aanlandsteiger/laad- en loswal is in deze periode alleen beschikbaar voor de nood- en hulpdiensten. Op het terrein is vanaf 1 februari 2019 een wegsleepregeling van kracht.

Parallelweg A7 Waddenzeezijde gedeeltelijk afgesloten

Van 1 februari tot en met oktober 2019 wordt tussen Kornwerderzand en de Friese kust de buitenbekleding van de Afsluitdijk aan Waddenzeezijde vervangen. Ook wordt hier de kruin van een deel van de dijk verhoogd. Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren, wordt de parallelweg langs de A7 aan Waddenzeezijde tussen het viaduct bij Zurich en de afrit Kornwerderzand afgesloten voor al het verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de parallelweg langs de A7 aan IJsselmeerzijde. De bushalte ter hoogte van Kornwerderzand blijft beschikbaar.

 

Scheepvaart

Er is momenteel geen geplande hinder voor het scheepvaartverkeer.

 

Gebruikers fietspad

Vanaf 1 april 2019 tot 1 april 2022 is het fietspad afgesloten. Het versterken van de Afsluitdijk is een grootse klus. De veiligheid voor weggebruikers én voor de mensen die het werk uitvoeren staat voorop. Om het werk aan de kant van de Waddenzee veilig te kunnen uitvoeren sluiten we het fietspad tussen 1 april 2019 en 1 april 2022 af. Dit gebeurt afwisselend tussen Den Oever-Breezanddijk en Den Oever-Kornwerderzand. Voor voetgangers en (brom)fietsers regelen we vervangend vervoer in de vorm van een fietsbus. Voetgangers en (brom)fietsers kunnen tijdens de afsluiting van het fietspad kosteloos gebruik maken van een fietsbus, daarin kunnen we ook (brom)fietsen vervoeren. De bus rijdt eens per uur en vervoert per rit ongeveer 15 fietsen en 25 personen. De dienstregeling wordt binnenkort op deze site bekend gemaakt. Be exacte locaties bij Den Oever, het Monument, Breezanddijk en Kornwerderzand worden tevens voor 1 april bekend gemaakt. 

Afsluitingen 2019

De momenten waarop een deel van het fietspad is afgesloten in 2019 (het overzicht afsluiting fietspad 2020 tot 1 april 2022 volgt later dit jaar):
April-juni: Den Oever – Breezanddijk
Juni-december: Den Oever – Kornwerderzand
December-januari: Den Oever – Breezanddijk

Minder-validenvoertuigen

Vanwege de afmetingen is het niet mogelijk gesloten minder-validenvoertuigen (bijvoorbeeld een Canta) in de fietsbus te vervoeren. Voor minder-valide gebruikers van een dergelijk voertuig zoeken we per geval in overleg naar een geschikte oplossing. Daarvoor kunt u contact opnemen met Loket Afsluitdijk 0800-6040 of loket@deafsluitdijk.nl 
Open mindervalidenvoertuigen, de zogenaamde scootmobielen, kunnen we wel meenemen in de fietsbus.

Meer informatie leest u in dit nieuwsbericht.

 

Voor vragen over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met Rijkswaterstaat door te bellen naar het Loket Afsluitdijk 0800 – 6040 of door te mailen naar mailto:loket@deafsluitdijk.nl