Hinder

Je ondervindt mogelijk hinder van de werkzaamheden op de Afsluitdijk. Hieronder lichten we de geplande werkzaamheden toe en welke hinder dit kan geven. Ook vindt je op deze pagina de mogelijkheid om je aan te melden voor de nieuwsbrief over hinder.

Afbeelding

Op de hoogte blijven van de hinder?

De komende jaren sturen we je met regelmaat een nieuwsbrief over de geplande werkzaamheden en de hinder die geeft. Zorg ervoor dat jij deze informatie in je inbox ontvangt: Aanmelden hinder-nieuwsbrief 

Actuele reisinformatie voor onderweg

Actuele reisinformatie raadpleeg je altijd via van A naar Beter.

Aanvullende vraag over de werkzaamheden?

Neem dan contact op met Rijkswaterstaat door te bellen naar het Loket Afsluitdijk 0800 – 6040 of door te mailen naar mailto:loket@deafsluitdijk.nl

Wegverkeer

Dagrecreatieterrein Kornwerderzand gesloten

Bouwconsortium Levvel (BAM, Van Oord en Rebel) werkt in opdracht van Rijkswaterstaat aan de versterking van de Afsluitdijk. Levvel treft voorbereidingen voor de start van de werkzaamheden waaronder het inrichten van meerdere werkterreinen. Voor de inrichting van een werkterrein bij Kornwerderzand wordt het dagrecreatieterrein (de zogenoemde camperplaatsen) afgesloten van 1 februari 2019 tot 2023 (de hele duur van de werkzaamheden aan de Afsluitdijk). De aanlandsteiger/laad- en loswal is in deze periode alleen beschikbaar voor de nood- en hulpdiensten. Op het terrein is vanaf 1 februari 2019 een wegsleepregeling van kracht.

Parallelweg A7 Waddenzeezijde gedeeltelijk afgesloten

Van 1 februari tot en met oktober 2019 wordt tussen Kornwerderzand en de Friese kust de buitenbekleding van de Afsluitdijk aan Waddenzeezijde vervangen. Ook wordt hier de kruin van een deel van de dijk verhoogd. Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren, wordt de parallelweg langs de A7 aan Waddenzeezijde tussen het viaduct bij Zurich en de afrit Kornwerderzand afgesloten voor al het verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de parallelweg langs de A7 aan IJsselmeerzijde. De bushalte ter hoogte van Kornwerderzand blijft beschikbaar.

 

Scheepvaart

Er is momenteel geen hinder voor het scheepvaartverkeer.

 

Gebruikers fietspad

Fietspad afgesloten

Vanaf 1 april 2019 tot 1 april 2022 zijn delen van het fietspad afgesloten. Het versterken van de Afsluitdijk is een grootse klus. De veiligheid voor weggebruikers én voor de mensen die het werk uitvoeren staat voorop. Om het werk aan de kant van de Waddenzee veilig te kunnen uitvoeren sluiten we het fietspad tussen 1 april 2019 en 1 april 2022 af. Dit gebeurt afwisselend tussen Den Oever-Breezanddijk en Den Oever-Kornwerderzand. Voor voetgangers en (brom)fietsers regelen we vervangend vervoer in de vorm van een fietsbus. Voetgangers en (brom)fietsers kunnen tijdens de afsluiting van het fietspad kosteloos gebruik maken van een fietsbus, daarin kunnen we ook (brom)fietsen vervoeren. De bus rijdt eens per uur en vervoert per rit ongeveer 15 fietsen en 25 personen. Klik hier voor de dienstregeling, de fietsbus, de locaties van de bushaltes en het vervoer van minder-valide voertuigen en andere speciale voertuigen.

Afsluitingen 2019

1 april – 1 juni 2019: Afsluiting fietspad tussen Den Oever en het Monument.

  • Vanaf Noord-Holland: Voetgangers en (brom)fietsers kunnen met de fietsbus van Den Oever naar Breezanddijk. Van daaruit kunnen zij weer met eigen vervoer door naar Friesland. De bus stopt voor voetgangers ook bij het Monument. Hier is geen aansluiting op het fietspad.
  • Vanaf Friesland: Er kan gefietst en gewandeld worden tot aan het Monument. Vanaf het Monument rijdt de bus naar Den Oever.

1 juni tot 1 december 2019: Afsluiting fietspad tussen Den Oever en Kornwerderzand

  • Vanaf Noord-Holland: Voetgangers en (brom)fietsers kunnen met een fietsbus van Den Oever naar Kornwerderzand. Van daaruit kunnen zij weer met eigen vervoer door naar Friesland. De bus stopt voor voetgangers bij het Monument en op Breezanddijk. Hier is geen aansluiting op het fietspad.
  • Vanaf Friesland: Voetgangers en (brom)fietsers kunnen met de fietsbus van Kornwerderzand naar Den Oever. De bus stopt voor voetgangers op Breezanddijk en bij het Monument.

Klik hier voor een overzicht van de afsluitingen tussen 2019 en 2022.