Informatie over de Fietsbus


Dienstregeling Afsluitdijk-fietsbus

dienstregeling fietsbus

Klik op het schema voor een leesbare versie.

Let op: bij het Monument is in de richting van Noord-Holland naar Friesland geen aansluiting op het fietspad. Je kunt gebruik maken van de voetgangersbrug.

Voetgangers, (brom)fietsers en scootmobielen kunnen vanaf 1 april 2019 kosteloos gebruik maken van een fietsbus. Deze rijdt dagelijks tussen 08.00 en 19.00 uur. De fietsbus stopt elk uur bij het busstation in Den Oever, bij het Monument, op Breezanddijk en heeft ruimte voor 30 personen en maximaal 15 (brom)fietsen. De maximale afmeting van voertuigen die mee kunnen met de bus is 0,80m breed bij 1,90m lang.


De buschauffeur helpt met het inladen van uw fiets.


Uw fiets wordt vastgezet en beschermd met doeken.

Locaties bushaltes

 

Klik voor de pdf versie > locaties bushaltes

Minder-valide voertuigen en andere voertuigen met bijzondere afmetingen

Heb je een voertuig (brommobiel, velomobiel, ligfiets, etc.) dat te groot is voor de fietsbus? Op aanvraag kunnen we alternatief vervoer regelen. Dien daarvoor minimaal twee werkdagen voor je reisdatum een verzoek in via Loket Afsluitdijk (loket@deafsluitdijk.nl of 0800-6040). Bij het verzoek vragen wij om de volgende gegevens: type voertuig, het aantal passagiers (en eventueel huisdieren), het contactpersoon, een emailadres, een telefoonnummer, de gewenste datum en tijdstip van ophalen en de gewenste locatie: Den Oever: tegenover het busstation Den Oever ter hoogte van de Robbenoordstraat of de parkeerplaats bij het Monument (noordzijde). Na uw melding aan Loket Afsluitdijk zal uiteindelijk het door ons ingehuurde garagebedrijf u per email een bevestiging sturen.

Grote groepen

De Afsluitdijk is populair onder recreatieve fietsers en langeafstand wandelaars. Heb je al een fiets-of wandeltocht gepland over de Afsluitdijk voor dit seizoen? Neem dan contact op met Loket Afsluitdijk (loket@deafsluitdijk.nl of 0800-6040). In overleg kijken we of we extra bussen kunnen inzetten om het afgesloten deel te overbruggen.

Loket Afsluitdijk

Heb je een vraag of opmerking over de Afsluitdijk? Neem dan contact met ons op via Loket Afsluitdijk, het gezamenlijke meldingenloket van Rijkswaterstaat, De Nieuwe Afsluitdijk en Windpark Fryslân. T: 0800-6040 en E: loket@deafsluitdijk.nl